Koronavirüs sürecinin 2. dönemi istenildiği gibi gitmedi. Dünya genelinde artan vakalar ve ortaya çıkan mutasyonlu virüs dünyayı etkisi altına aldı.

Virüs günlüğü

Dünyada ve Türkiye'de yaşamı durma noktasına getiren koronavirüs pandemisinde son gelişmeler neler ?

İşte gün içinde yaşanan gelişmeler:

Lüks Japon restoranından ilginç koronavirüs tedbiri
Japonya’da hizmet veren lüks bir otel restoranı, müşterilerine koronavirüs bulaşmasını önlemek için alışılmışın dışında bir yöntemi hayata geçirdi. Masanın üzerine baş kısmını tamamen içine alan geleneksel tarz avizeler yerleştiren işletme, bu sıra dışı deneyimi otel misafirlerine ücretsiz olarak sunarken, 30 bin yen (260 dolar) karşılığında dışarıdan rezervasyona da açık olduğunu belirtti.

Uzmanından uyarı: 'Covid-19’un üzerine bakteriyel enfeksiyon eklenmemişse antibiyotik kullanılmamalı'
Türkiye’nin antibiyotiklerin uygunsuz kullanımında OECD ülkeleri arasında ilk sıralarda yer aldığını işaret eden Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Sünbül, 'Son yıllarda tüm dünyada milyonlarca ölüme neden olan Covid-19 hastalığı da bir virüs hastalığıdır ve eğer üzerine ikincil bakteriyel enfeksiyon eklenmemişse, tedavide antibiyotik verilmemelidir' dedi.

İspanya'da Kovid-19'da yeni vakalar ve ölü sayıları yeniden artışa geçti
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı yazdan bu yana rahat bir dönem geçiren İspanya'da, yeni vaka ve ölü sayılarında artış başladı.

Avusturya'da 20 gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak
Avusturya'da artan Kovid-19 vakaları nedeniyle 20 gün süresince ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Rusya korona salgınında günlük bin 254 can kaybıyla rekor tazeledi
Rusya’da bir günde koronavirüs kaynaklı bin 254 can kaybıyla rekor kırılırken, başkent Moskova’da ilk kez 400 çocuğun koronavirüse karşı aşılandığı açıklandı.

Almanya Sağlık Bakanı Spahn'dan hastanelerdeki kapasitenin dolacağı uyarısı
Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, yeni tip koraonavirüs (Kovid-19) salgınında artan vaka sayıları nedeniyle hastanelerin yoğun bakım ünitelerindeki kapasitenin dolacağı uyarısında bulundu.

Bulgaristan’da düşük aşılama oranı nedeniyle Kovid-19’un yeni bir varyantı çıkabilir
Avrupa Komisyonu'nun aşı programından sorumlu üyelerinden İç Pazar Temsilcisi Thierry Breton, 'Ülkede düşük aşılama oranı yüzünden Kovid-19 virüsünün yeni bir varyantı Bulgaristan’da çıkabilir.' dedi.

İran'da son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle 100 kişi hayatını kaybetti
İran'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 100 artarak 128 bin 734'e yükseldi.

Almanya’da Kovid-19 hastalarının başka hastanelere naklinin askeri uçaklarla yapılması gündemde
Almanya’da kapasitesi dolan hastanelerdeki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) yoğun bakım hastalarının, boş yatağı bulunan başka bölgelerdeki hastanelere nakli için Hava Kuvvetlerine ait uçaklar ve helikopterlerin kullanılması planlanıyor.

İlk koronavirüs hastası bulundu!
ABD'li doktor Michael Worobey, yaptığı inceleme sonucu dünyada tespit edilen ilk koronavirüs hastasını bulduğunu açıkladı.

ABD'de 3. doz Moderna ve Pfizer aşısının yetişkinlere uygulanması için onay
ABD'de Moderna ve Pfizer-BioNTech'in yetişkinlere 3. doz aşı uygulaması yapılması yönündeki başvuruları karara bağlandı.

FDA, ABD’deki 18 yaş ve üzeri tüm yetişkinler için 3’üncü doz aşıya onay verdi
ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), 18 yaş ve üstü tüm yetişkinlere Moderna ve Pfizer/BioNTech tarafından geliştirilen Covid-19 aşısının 3’üncü dozunun yapılmasına onay verdi.

Alman Sağlık Bakanı, camilerde 'aşı olun' çağrısı yaptı
Almanya'nın Hessen Eyaleti Sosyal İşler ve Uyum Bakanı Kai Klose camileri dolaşarak, 'aşı olun ve aşınızı tazeleyin' çağrısı yaptı.

ABD'de Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 768 bin 703’e çıktı
ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında ölenlerin sayısı son 24 saatte 1253 artışla 768 bin 703'e yükseldi.

Rusya'da toplu bağışıklık düzeyi yüzde 50'yi aştı
Rusya'nın başkenti Moskova'nın sosyal kalkınmadan sorumlu başkan yardımcısı Anastasiya Rakova, birçok tedbirin uygulandığı izin günlerinin ardından kentteki koronavirüs vakası sayılarında keskin bir düşüş olduğunu söyledi.

Türkiye'de 23 bin 810 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı, 218 kişi hayatını kaybetti
Türkiye'de son 24 saatte 356 bin 563 Kovid-19 testi yapıldı, 23 bin 810 kişinin testi pozitif çıktı, 218 kişi yaşamını yitirdi.

Karadağ'da Kovid-19'dan ölenler Bakanlık önüne bırakılan 2 bin 231 ayakkabıyla anıldı
Karadağ'ın başkenti Podgorica'daki Sağlık Bakanlığı binası önüne bırakılan 2 bin 231 ayakkabı ile yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında hayatını kaybedenler anıldı.
OGÜNhaber