Koronavirüs sürecinin 2. dönemi istenildiği gibi gitmedi. Dünya genelinde artan vakalar ve ortaya çıkan mutasyonlu virüs dünyayı etkisi altına aldı.

Virüs günlüğü

Dünyada ve Türkiye'de yaşamı durma noktasına getiren koronavirüs pandemisinde son gelişmeler neler ?

İşte gün içinde yaşanan gelişmeler:

Salgınla mücadelenin eksik parçası Kovid-19 ilaçlarıyla tamamlanacak
Kovid-19 ilaçlarının, ağır hastalık ve vefat oranlarını büyük ölçüde azalttığının belirlenmesinin ardından yaygın olarak kullanılabilmesi için izlenmesi gereken fiyat ve üretim politikası tartışılmaya başlandı.

Moderna, Kovid-19 aşısının 6-11 yaş grubunda kullanımı için AB'ye başvurdu
Avrupa Birliği'nin (AB) ilaç düzenleyicisi Avrupa İlaç Ajansı (EMA), Moderna'nın yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirdiği aşının 6-11 yaş grubunda kullanımı için yaptığı başvuruyu değerlendirmeye başladı.

Almanya'da Kovid-19 salgınında 'en yüksek günlük vaka sayısı' kaydedildi
Almanya'da günlük yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısı, salgının başlangıcından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

AB, Valneva'nın Kovid-19 aşısından alacak
Avrupa Birliği (AB), yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı ilaç firması Valneva'nın geliştirdiği potansiyel aşıdan 33 milyonu opsiyonlu olmak üzere toplam 60 milyon doz alım sağlayacak sözleşmeye onay verdi.

Belçika Kovid-19 aşısında takviye dozu herkese sunmaya hazırlanıyor
Belçika hükümetinin, yeni tip koronavirüs aşılarının üçüncü dozlarını ülkede yaşayan herkesin yaptırabilmesi için karar alması bekleniyor.

ABD'de Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 757 bin 417’ye çıktı
ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında ölenlerin sayısı, son 24 saatte 1693 artışla 757 bin 417’ye yükseldi.

Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplanıyor
Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanacak. Toplantıda 30 bin sınırındaki vaka sayısının azaltılması için izlenecek yol haritası görüşülecek.

Bilim insanları, Kovid-19'un tüm varyantlarına karşı koruyan antikor keşfetti
Bilim insanları, insan vücudunda Kovid-19 ve varyantları dahil olmak üzere tüm koronavirüslerden koruyan bir antikor keşfetti.

Son 24 saatte koronavirüsten 203 kişi hayatını kaybetti
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 203 kişinin koronavirüsten hayatını kaybettiğini, 27 bin 259 yeni vakanın olduğunu açıkladı.

Blinken: Küresel Kovid-19 Merkezi kurulacak
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı aşı dağıtımında rol oynayacak Küresel Kovid-19 Merkezi kurulacağını duyurdu.

Bakan Koca: 'Yarından itibaren 18 yaş ve üzeri vatandaşlarımız hatırlatma dozunu yapabilir'
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Yarından itibaren mRNA aşısı olmuş ve üzerinden 6 ay zaman geçmiş 18 yaş ve üzeri vatandaşlarımız hatırlatma dozunu istedikleri aşı türünden olabileceklerdir' dedi.
OGÜNhaber