14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde partilerin aday isimleri netleşti. Gümüşhane İli Tüm Partiler Milletvekili Adayları Listesi haberimizde.

29 Gümüşhane İli Tüm Partiler Milletvekili Adayları Listesi

Ülke genelinde, Ak Parti milletvekili seçimlerinde yeni yüzlere yer verirken, MHP'de ise milletvekilleri aday isimleri pek değişmedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli memleketi Osmaniye'den 1'inci sıradan aday oldu. Mevcut 48 milletvekilinden 43'ü yeniden aday olurken 5 milletvekili ise listede yer almadı.

CHP’de ise parti meclisi toplantısı sonrası milletvekili aday listeleri YSK’ya teslim edildi. Saadet Partisi'ne 23, DEVA Partisi'ne 18, Demokrat Parti'ye 3, Gelecek Partisi'ne 15, İYİ Parti'ye 6 ve Mustafa Sarıgül de 1 olmak üzere toplam 66 kontenjan verildi.CHP'nin aday listesine göre; İYİ Parti ile yapılan fermuar sistemi kapsamında 16 ilde ortak aday çıkartılacak.

16 ilin 9'unda CHP listelerinden seçime girilecek kalan 7 ilde ise İYİ Parti listelerinden seçime girilecek.

Yeşil Sol Parti'nin açıkladığı aday listesinde ise HDP, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) Eş Başkanları ve Eş Sözcüleri de bulunuyor.


***

OGÜNhaber olarak sizler için Gümüşhane İlimizin tüm partilerin milletvekili adaylarını listeledik.

29 Gümüşhane İli Tüm Partiler Milletvekili Adayları Listesi

   
AK PARTİ
SIRAADISOYADI
1CELALETTİNKÖSE
2ÜNALYILMAZ

   
BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ
SIRAADI-SOYADI
1KEMAL ÜÇÜNCÜ 
2BUKET KAYA 

   
İYİ PARTİ
SIRAADISOYADI
1MUZAFFERALTIPARMAK
2BEDRİAĞAÇ

   
MEMLEKET PARTİSİ
SIRAADISOYADI
1HİKMET CANAKDAĞ
2ADEMKOÇ

   
MHP
SIRAADI-SOYADI
1MUSA KÜÇÜK 
2BİROL TUĞLU 

   
TİP
SIRAADI-SOYADI
1BAHADIR YAVUZ 
2ÖZLEM DOĞAN 

   
YENİDEN REFAH PARTİSİ
SIRAADI-SOYADI
1ZİYA NAS 
2ADEM UTKU 

   
YEŞİL SOL PARTİ
SIRAADISOYADI
1ELİFÇİFTÇİ
2NEHİRSEVİM

   
ZAFER PARTİSİ
SIRAADISOYADI
1HACI ŞERİFCEYLAN
2BERKANTDOĞAN

NOT: Parti sıralaması alfabetik sıraya göre düzenlenmiştir. Listeler partilerin ilettiği ilk listeler ile hazırlanmıştır. İçeriğin okunma tarihindeki listeler ile değişiklik gösterebilir.
Milletvekili seçimlerine katılan 26 parti mevcuttur. Listemiz anketlerde öne çıkan 10 partiyi baz alınarak hazırlanmıştır.
OGÜNhaber