Üşümek, çevre ısısının ani değişikliğine yanıt olarak ortaya çıkıyor, cilt, damarlar ve kaslar koordineli olarak kasılıp-gevşeyerek, bu ısı değişikliğine yanıt vermeye çalışıyor.
sürekli üşümemizin nedenleri
1 / 11
Enfeksiyon hastalıkları, Özellikle kış aylarında soğuk algınlığı, grip, bronşit ve zatürre gibi hastalıkların ilk belirtisi üşüme, titreme ve ateş olabiliyor.
2 / 11
Tiroit bezi hastalıkları, Çok veya az çalışması durumlarında üşümenin yanı sıra sürekli yorgunluk hissi görülebiliyor.
3 / 11
Uygun tedavi olmadıkça üşümenin öncelik ettiği titreme, ateş ve yaygın vücut ağrıları şeklindeki sorunlar devamlılık gösterebiliyor.
4 / 11
Hipoglisemi, Kan şekeri düzeyinin 50 mg/dl veya altına düşmesi 'hipoglisemi' olarak adlandırılıyor.
5 / 11
Anemi, Toplumda 'kansızlık' olarak bilinen anemi hastalığı. Önemli bir sağlık sorunu olan ve oldukça sık görülen anemi hastalığına kadınlarda daha sık rastlanıyor.
6 / 11
Ülkemizde 20 yaş üzerindeki her 10 kişiden birinde görülen hipogliseminin hızla tedavi edilmesi gereken bir sorun. Aksi halde bayılma, kalıcı veya geçici beyin fonksiyon değişiklikleri gibi hasarlar bırakabiliyor.
7 / 11
Cilt hastalıkları, Kızarıklık, döküntü, sulanma ve kepeklenme gibi belirtilerden önce üşüme, titreme, lokal hassasiyet ilk yakınmalar olabiliyor.
8 / 11
9 / 11
Sinir sistemi hastalıkları, Sinir-ileti sistemi hastalıklarında üşüme, hissizlik, hareket bozukluğu gibi belirtilerin altında nöropatiler, kas hastalıkları veya multiple skleroz gibi sistemik, ilerleyici hastalıklar yatabiliyor.
10 / 11
Kardiyovasküler sistem hastalıkları, Damar tıkanıklığı ve vasküler endotel hasarında kanlanmanın yetersizliği üşümeye yol açıyor.
11 / 11
Hipoglisemi, Kan şekeri düzeyinin 50 mg/dl veya altına düşmesi 'hipoglisemi' olarak adlandırılıyor.