A'dan Z'ye herşeye faydalı olan Aspirin'in hakkında bilmedikleriniz
Aspirin hakkında bilmediğiniz ilginç bilgiler
1 / 15
Her derde devam Apirin'in mucidi Alman kimyager Felix Hoffmann’dır. İlacın özünü söğüt ağaçlarında bulunan doğal bir madde olan “salici” olşturmaktadır.
2 / 15
Aspirin 1950 yılında dünyanın en çok satılan ilacı olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazanmıştır.
3 / 15
Her gün düşük dozlarda alınan aspirin felç geçirme riskini minimuma indirmektedir.
4 / 15
Pek çok hastalığa iyi gelen Aspirin tabletlerinden her yıl 100 milyar adet üretilmektedir.
5 / 15
2011 yılında yapılan bir deney, günlük olarak alınan iki Aspirin’in yüksek kolon kanseri riski taşıyan insanlarda bu riski %63’e kadar azalttığı kanıtlanmıştır.
6 / 15
Geçtiğimiz yüzyılda Güney Afrika’da yaşanan yüksek enflasyon döneminde Aspirin para birimi olarak kullanılmıştır. Söylenene göre o dönemde insanların birbirine para üstü yerine birkaç tablet aspirin vermesi alışıldık bir durummuş.
7 / 15
Koparılmış ve solmuş bitkilerin suyuna aspirin karıştırıldığında, bitkilerin yaşam süresi uzamaktadır. Bunun sebebi içinde bulunan ve bitkilerin savunma sistemini güçlendiren salisilik asittir.
8 / 15
Aspirinle yapılan maskeler yüze uygulandığında cildi beyazlatmaktadır. Bunun için yapmanız gereken tek şey bir miktar suya birkaç tablet atarak macun kıvamına getirmek ve 10-15 dakika yüzünüzde bekletmektir.
9 / 15
Aspirin, sivrisinek ve arı sokmalarının yarattığı iltihaplanmaya da oldukça iyi gelmektedir. Yalnızca hasarlı bölgeyi ıslatın ve Aspirin tabletini kızarıklıkların üstüne sürtün.
10 / 15
Aspirin 50’den fazla hastalığın iyileşmesinde önemli rol oynamaktadır.
11 / 15
Aspirin’in beynimiz için de faydalı olduğu kanıtlanmıştır. Özellikle yaşlı insanlarda karşılaşılan hafıza yitimini azalttığı bilinmektedir.
12 / 15
Uzun süre klorlu havuz sularında yüzmek, insanların saç rengi üzerinde olumsuz etkilere sebep olabilmektedir. 8-10 adet aspirini sıcak suda çözüp saçlarınıza uygulamak ve 10-15 dakika sonra durulamak saçlarınıza eski rengini kazandıracaktır.
13 / 15
Aspirin düzenli kullanıldığında, şeker hastalarındaki kalp rahatsızlığı riskini azaltmaktadır.
14 / 15
Aspirin hala sırları tamamen çözülememiş bir ilaçtır. Bu ilaç üzerine her yıl ortalama 3500 bilimsel makale kaleme alınmaktadır.
15 / 15
Isıya karşı oldukça dayanıklı bir ilaçtır. Kaynama eşiği 135 derece civarındadır.