Eyfel kulesi bugüne dek neredeyse 250 milyon insanı kendine çekmeyi başarmış ve romantizmin sembolü haline gelmiştir. İnşa edildiği ilk dönemde yapım aşamasından tutun da bitişine kadar üstelik sonrasında da karşı çıkılan bir kuledir.

Teknolojinin sembolü, Eyfel

''Biz yazarlar, heykeller, ressamlar, heykeltıraşlar, mimarlar ve Paris'in şimdiye kadar dokunulmamış güzelliğine adanmış tutkulu insanlar olarak bütün gücümüzle bu kullanışsız ve korkunç Eyfel Kulesine karşı çıkıyoruz.'' söylemlerinde bulunan dönemin büyüklerinin ne denli tepkili olduğunu okudunuz. Tüm bunların aksine cevap veren Gustave Eıffel ise ''Mısır'daki piramitler herkesin hayran olduğu eserler olarak kabul edilirken onlardan çok daha görkemli olan bu eser neden korkunç olsun ki?'' diyerek karşı çıkmıştır. 1889'da yapılan bu şaheser dünyanın en büyük yapısı oldu. Aslında bir takım çalışmasının ürünüydü bu kule.

Rivayete göre kule erkek olarak kabul edilmiş ve 2007 yılında aşıklar için de sembolik anlamı çok güçlü olan eyfel kulesiyle evlenen bile olmuş. Bu kişi Erika Eiffel.

Eyfel kulesi aslında sökülecekti, durma süresi 20 yıldı. Ancak Gustave; bunu istemiyordu, tam tersi onun nesilden nesile aktarılmasını ve tanınmasını istiyordu. Bu sebeple kulenin en üstüne telsiz ve radyo iletişimi için antenler ekledi. Böylece kulenin bir teknoloji sembolü olmasını sağlayarak yıkılmasını engelledi.
OGÜNhaber