Muğla Büyükşehir Belediyesi turizm kenti olarak bilinmesine rağmen asıl büyük gelirini tarımdan elde eden Muğla’da üretimin artması ve kalitenin yükseltilmesi için yaptığı çalışmalara hız kesmeden devam ediyor. Özellikle çiftçilere alternatif gelir kaynağı oluşturmak için uygulanan projelerden biri olan Meyve-Sebze kurutma tesisi üreticilerin elinde kalan ürünlerin pazarlanmasına imkân sağlıyor. Tarlada Kalan Ürünler Kurutularak Satılabiliyor. Fethiye İlçesi Karaçulha Toptancı Hali içinde kurulan Meyve-Sebze Kurutma Tesisi, özellikle üreticilerin elinde kalan, pazarlama fazlası ya da pazar şartlarının olumsuzluğu sebebiyle tarlada kalmış meyve ve sebzeler bu tesiste kurutuluyor. Bu şekilde ürünlerin hem raf ömürleri artıyor hem de çiğ halinden daha yüksek fiyatlara pazarlanma olanağı sağlanıyor. Böylece yerel üreticiler desteklenerek alternatif gelir kaynağı oluşturuluyor.
Hijyenik Şartlarda Kurutma Yapılıyor // Kurutma tesisine giren bir ürün mal kabul, yıkama, seçme-ayıklama, dilimleme, kurutma fırını ve paketleme işlemlerinden geçiyor. Hijyenik şartlarda işlendikten sonra hiçbir katkı maddesi kullanılmadan kurutma işlemi yapılırken kurutma işlemi, ürünlerdeki besin değerlerinin bozulmaması için ürün çeşidine göre değişen ve 70 C’yi geçmeyen sıcaklıklarda yapılıyor.
Bugüne kadar birçok farklı üründe kurutma işlemi uygulanırken portakal, mandalina, limon, domates, zeytin, salep, kuzugöbeği mantarı, elma, patlıcan, ayva, biber, kereviz, kavun, pancar, şeftali, kabak ve kültür mantarı olmak üzere 17 çeşit meyve-sebze kurutulmuştur. Gıda tüzüğüne uygun, son teknoloji makine ve ekipmanlarla kurulan tesis hafta içi her gün halkımızın ürünlerine kurutma hizmeti vermektedir.