- Trendyol'un Sepette İyilik programı, 3 bin 500'den fazla farklı ürün ve dijital destek kartı ile sivil toplum kuruluşlarını e-ticaret dünyasına dahil ediyor

Trendyol, Paylaşma Günü'nü "Sepette İyilik" ile kutluyor

İSTANBUL (AA) - Trendyol, dünya çapında 3 Aralık'ta kutlanan "Paylaşma Günü" kapsamında herkesi "Sepette İyilik" programı aracılığıyla Sivil Toplum Kuruluşlarına (STK) destek olmaya davet etti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Trendyol'un 2020'de başlattığı Sepette İyilik, STK'lara e-ticaret platformunda özel bir alan açıp görünürlük sağlamak ve kaynaklarını artırmalarına destek olmak üzere hayata geçirildi. Böylelikle, Türkiye genelinde pek çok farklı alanda faaliyet gösteren STK'lar, ürün veya dijital destek kartları aracılığıyla daha fazla bireysel destekçiye ulaşabiliyor.

Elde edilen gelirin tamamı, hiçbir kesinti olmaksızın STK'lara aktarılıyor. E-ticaret platformu üzerinden STK'lara destek olmayı sağlayan Sepette İyilik programı, sivil toplum-özel sektör işbirliği alanında özel bir model sunuyor. Program kapsamında Trendyol, STK'lara aynı zamanda e-ticaret alanında eğitim, teknoloji ve operasyon desteği veriyor.

Program, 3 bin 500'den fazla farklı ürün ve dijital destek kartıyla STK'ları e-ticaret dünyasına dahil ediyor. 100'e yakın STK'nın yer aldığı program, sivil toplum kuruluşlarına 4 yılda 220 milyon lirayı aşkın kaynak sağladı.

Sepette İyilik, toplumsal cinsiyet eşitliğinden girişimciliğe uzanan geniş bir yelpazede sosyal fayda sunan STK'ları milyonlarca Trendyol kullanıcısıyla buluşturdu. 2024'te farklı sivil toplum kuruluşlarına ait 60 binin üzerinde ürün ve dijital kart, toplumsal dayanışmanın göstergesi olarak Trendyol kullanıcıları tarafından satın alındı.

- STK’lara uluslararası destek

Trendyol, Sepette İyilik programını yalnızca Türkiye'de değil, uluslararası alanda da etkili bir model haline getirdi. Program kapsamında, STK'ların ürünleri Azerbaycan'a ulaştırılmaya başlandı.

Şirket, gelecek dönemde Sepette İyilik'i faaliyet gösterdiği diğer ülkelere de taşıyarak, STK'ların uluslararası görünürlüklerini artırmayı ve yurt dışından daha fazla destek almalarını sağlamayı hedefliyor. Bu çalışmalarla, sivil toplum kuruluşlarına sağlanan faydanın ve programın pozitif etki alanının genişletilmesi amaçlanıyor.

Program, toplumsal dayanışma alanındaki etkisiyle 2023'de Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri'nde ve Toplumsal Fayda Ödülleri'nde, 2024'te ise The Hammers Awards'ta Altın ödüle layık görüldü.

Programda toplumsal cinsiyet eşitliğinden girişimciliğe uzanan kapsamlı bir yelpazede sosyal fayda sunan Türk Eğitim Vakfı, Tohum Otizm, Yeşilay, TOÇEV, Sosyalben, AHBAP, AKUT, Mor Çatı gibi pek çok STK bulunuyor.

OGÜNhaber