Türk Amerikan İşadamları Derneği (TABA-AmCham), 9 günlük ABD programı sonrası yapılan temaslarla ilgili bülten yayınladı.

TABA AmCham'in yoğun ABD programı sonrası gurur tablosu

Dernek, oluşturulan yoğun programın dışında da yapılan temaslarla iki ülke arasında ticareti körükledi.

Temaslar sırasında Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ile de görüşen TABA AmCham Yönetim Kurulu heyeti, hazırladıkları Eyalet bazlı ABD Ticaret Raporunu ve Dünya Türk İş Konseyi kapsamında Türk Devletler Teşkilatı’nın Türk Devletler Ekonomik Birliği'ne dönüşmesi sürecine ilişkin etki analizi raporlarını detaylı olarak sundu.

Türk Amerikan İşadamları Derneği'nin (TABA-AmCham) katıldığı etkinlikler:
- Rockefeller Center - TASC Galası
- TASC Konferansı
- New York-New Jersey STK Buluşmaları
- TASC Türk Amerikan Toplumu buluşması
- ASKON USA-TREND TRADE
- Birleşmiş Milletler Genel Kurulu
- Türkevi ziyareti
- İTKİB Kumaş Atlası sergisi

Türk Amerikan İşadamları Derneği'nin (TABA-AmCham) makam ziyaretleri:
- T.C. New York Başkonsolosumuz Sn. Reyhan Özgür
- ABD ilk Türk Belediye Başkanı Morris County Commissioner Sn. Tayfun Selen
- Brook&Brothers, Messi ve Enchante markaları - Sn. İsmail Akdeniz











TABA AmCham ABD New York-New Jersey Program Haber Bülteni
"
TABA AmCham Başkanı Süleyman Ecevit Sanlı, Dernek Yönetim ve İcra Kurulu Üyeleri ve de Derneğin ABD temsilcilerinin de aralarında yer aldığı geniş bir heyetle Türk ticaretini güçlendirmek ancak Diasporamızı güçlendirmek ve arka kapı ticaret diplomasini geliştirmekle mümkündür düsturuyla, 17 Eylül’de başlayan resmi temasları kapsamında, Rockefeller Center' da, TASC Eş Başkanları Sn. Melih BEKTAŞ, Sn. Av. Seyit ŞAHİN ve Başkan Yardımcısı Sn. Gökhan DOĞAN ve kıymetli TASC ekibi tarafından düzenlenen, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN, KKTC Cumhurbaşkanımız Sn. Ersin TATAR, Dışişleri Bakanımız Sn. Hakan FIDAN ve Ticaret Bakanımız Sn. Ömer BOLAT başta olmak üzere Bakan ve Bakan Yardımcılarımızın ve 200 seçkin davetlinin yer aldığı TASC Galasına katılım sağladılar.

TABA AmCham Heyeti programlarının ikinci durağında, 18 Eylülde de ABD ilk Türk Belediye Başkanı Morris County Commissioner Sn. Tayfun Selen’i ziyaret ederek geniş kapsamlı ve oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdi. Bu buluşmada başarılı iş insanımız Sn. Eyüp Ulu da yer aldı. Yaklaşan ABD seçimlerinde başarı temennilerinde bulunuldu.

ABD’de yerleşik Türk toplumunun beklenti ve sorunlarının dinlendiği TASC Konferansı’na dahil olan TABA AmCham heyeti Ticaret Bakanımız Sn. Ömer BOLAT başta olmak üzere Meclis Adalet Komisyon Başkanımız Sn. Cüneyt YÜKSEL ve Bakan Yardımcılarımızla da yan yana geldi.

ABD-New York, New Jersey STK Buluşmaları programı kapsamında TABA-AmCham geniş bir heyet ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı YTB tarafından düzenlenen, New York-New Jersey STK Buluşmaları etkinliğine katılım sağladı. YTB Başkanı Sn. Abdullah Eren, Akparti Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sn. Zafer SIRAKAYA, Meclis Adalet Komisyonu Başkanı Sn. Prof. Dr. Cüneyt YÜKSEL, TASC Eş Başkanları S. Melih BEKTAŞ, Sn. Av. Seyit ŞAHİN ve Başkan Yardımcısı Sn. Gökhan DOĞAN nezaretinde gerçekleştirilen bu başarılı organizasyon, samimiyet ve birlik beraberlik, dayanışma mesajı içerikliydi.

TASC Türk Amerikan Toplumu buluşmasına TBMM Bilim Sanayi Komisyon Başkanı Sn. Mustafa VARANK ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Sn. Cüneyt YÜKSEL ile katılan TABA AmCham Başkan ve YK Üyeleri, Türk Diasporasının güçlenmesi, asgari müştereklerde buluşması yolunda önemli adımlar ihtiyaç eden bu organizasyonlara da destek olmaya ve katılmaya devam edecekleri mesajını ilettiler.

20 Eylül’de ASKON USA-TREND TRADE buluşmaları kapsamında, ASKON Genel Başkanı Sn. Orhan AYDIN, ASKON USA Başkanı Sn. Ayhan ÖZMEKİK ve değerli yönetiminin ev sahipliğinde gerçekleşen, birlik beraberliği arttıran Türk Diasporamızı güçlendiren bu başarılı organizasyonda Türk Amerikan Toplumunun ferdi, önemli iş insanları ile bir araya geldi AmCham heyeti.

21 Eylül 2023 tarihinde temaslarına devam eden TABA AmCham, Newyork Manhattan’dan TABA Üyesi, Brook&Brothers, Messi ve Enchante markaları ile Türkiye’de üretim, ABD'de e-commerce ile dağıtım ve satışla ihracatımızda yüksek katma değerli iş planı ile rol model alınması gereken genç girişimci Sn. İsmail AKDENIZ’ in showroomu ziyaret edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 21 Eylül'de New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda dünya liderlerine hitap ettiği, önemli mesajlar verdiği bu zirvede, TABA Başkanı Süleyman Ecevit Sanlı ve TABA Üyeleri de yerlerini aldılar.

Sn. Cumhurbaşkanımız Birleşmiş Milletler’ deki konuşmasında daha adil daha merhametli bir dünya mümkün dedi. Erdoğan'ın Kurul'daki 13. konuşmasında "Dünya beşten büyüktür" mesajını tekrarladı ve Azerbaycan dahil birçok başlıkta Türkiye'nin duruşunu dile getirdi. Cumhurbaşkanı BM'nin yapısını yine eleştirdi ve "Güvenlik Konseyi, artık dünya güvenliğinin teminatı olmaktan çıkmış, 5 ülkenin siyasi stratejilerinin çarpışma alanı haline gelmiştir" dedi. Erdoğan, "Dünyadaki tüm kökenleri, inançları, kültürleri temsil yeteneğine sahip bir küresel yönetim mimarisi inşa etmeliyiz." şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı, Suriye'den Doğu Akdeniz'e, Filistin sorununa, Suriye'deki PKK varlığına, Kuran yakma eylemlerine, Ukrayna'ya ve AB ile ilişkilere kadar birçok başlıkta değerlendirmeler yaptı.

T.C. New York Başkonsolosumuz Sn. Reyhan ÖZGÜR'e de resmi ziyarette bulunan TABA Heyeti, New York ve New Jersey’deki yaptıkları görüşme ve faaliyetleri istişare ettiler. Aynı zamanda hazırlamış oldukları Amerika Ticaret Raporunu da eyalet bazlı sundular. Amerika Birleşik Devletleri ile Türkiye arasındaki 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefini ulaşmak için TABA AmCham tarafından yürütülen çalışmaları, Amerika'daki temsilci ve üyelerinin ihracatı arttırma çalışmalarını, Türk markalarımızın Amerika Birleşik Devletleri pazarına eyaletler bazında giriş faaliyetlerini arz ettiler. Türk diasporamızın güçlenmesi için yol haritalarını ve e-ticaret faaliyetlerindeki görüş ve önerilerini de Sayın ÖZGÜR’e arz eden TABA Heyeti nazik misafirperverlikleri için Sayın Başkonsolosumuza teşekkür ederek ayrıldılar.

22 Eylül 2023 tarihinde TABA Heyeti Türkevi ziyaretinde Sn. Emine Erdoğan Hanımefendinin ev sahipliğinde İTKİB Kumaş Atlası sergisine katıldı.
Newyork' ta süren temaslarında TABA AmCham Başkanı Süleyman Ecevit Sanlı ve YK Üyeleri, Ticaret Bakanımız Sn. Prof. Dr. Ömer BOLAT'a malumat arz ederek ayrıca hazırladıkları Eyalet bazlı ABD Ticaret Raporunu ve Dünya Türk İş Konseyi kapsamında Türk Devletler Teşkilatı’nın Türk Devletler Ekonomik Birliği'ne dönüşmesi sürecine ilişkin hazırladıkları etki analizi raporlarını detaylı olarak sundular. Türk Diasporamızın yurt dışında gelişmesi için Türk Devletler Teşkilatı üye ülkelerinin, iş insanlarının, diplomatik misyonlarının Dünya Türk Ìş Konseyi’nin yanı sıra Dünya Türk Ticaret Odası şeklinde de ABD de eyaletler başta olmak üzere tüm ülkelerde teşkilatlanması, koordinasyonla ölçek sorunlarının aşılması konularında bilgi arz ettiler. Türk Devletler Teşkilatı’nın ekonomik işbirliğine dönüşmesi halinde Birliğin Dünya GDP oranımızın %2,5'a sektörlerimiz bazında ulaşma imkanı mevcut.
"











OGÜNhaber