Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da suikast sonucu öldürülmesinin ardından, ABD'den ilk açıklama geldi. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail'e yönelik herhangi bir saldırı durumunda ABD'nin İsrail'i savunmaya yardım edeceğini duyurdu.

Haniye suikastı sonrası Beyaz Saray'dan ilk açıklama: Saldırı olursa İsrail'e yardım ederiz

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Haniye'nin ölümünün ardından yaptığı açıklamada, İsrail'e yönelik bir saldırı olması halinde ABD'nin İsrail'i savunmaya hazır olduğunu belirtti. Ayrıca, Haniye'nin öldürülmesinin ardından bölgedeki gerginliği azaltmak için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Bu gelişme, Ortadoğu'da zaten yüksek olan tansiyonu daha da artırırken, uluslararası toplumun dikkatleri bölgeye çevrilmiş durumda.

Başta yorum yapmamışlardı
İsmi açıklanmayan bir Beyaz Saray sözcüsü CNN'e yaptığı açıklamada, Beyaz Saray'ın Filistin Hamas hareketinin Politbüro başkanı İsmail Haniyeh'nin ölümüyle ilgili haberlerden haberdar olduğunu söyledi.

Kanal, yaptığı açıklamada, "Beyaz Saray, Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniye'nin İran'da öldürüldüğü yönündeki haberlerden haberdardır" dedi.

CNN'in belirttiği gibi kanalın muhatabı olayla ilgili daha fazla yorum yapmayı reddetmişti.
OGÜNhaber